seniorenteams - jeugdteams - verslagen
 
(wedstrijd)verslagen
Wedstrijdverslag MOVV JO11-1 – ZNC JO11-1 d.d. 7 april 2018
Zaterdag 7 april stond de wedstrijd tegen de koploper ZNC op de agenda. Om09.45 uur waren we aanwezig om ons voor te bereiden….de wedstrijd begon om 10.15 uur. Dapper gingen we van start maar als snel bleek waarom ZNC bovenaan staat. Wat een goed team! Het enige wat wij konden doen was het aantal tegen doelpunten te beperken. We hebben wel een aantal kansen gehad maar de bal wou er niet in. We hebben ons best gedaan! De eindstand was 0-8.Nu op naar zaterdag 21 april tegen BATO JO11-2. Deze wedstrijd spelen we ook weer thuis om 10.15 uur.

Wedstrijdverslag HSC JO11-2 – MOVV JO11-1 d.d. 5 april 2018
Donderdagavond 5 april hebben we de wedstrijd ingehaald tegen HSC JO11-2 die eigenlijk gepland stond op zaterdag 10 februari, maar die door de weersomstandigheden was afgelast. Tja wat zal ik er van zeggen van deze wedstrijd……… We waren niet in goede doen! Alles ging fout wat er maar fout kon gaan.  Eigenlijk werden we gewoon weg geblazen door HSC.  We hebben natuurlijk wel ons best gedaan om de wedstrijd onze kant op te krijgen, maar het lukte gewoon niet. We gingen de rust in met 3-2. Na de rust kregen we toch nog een hoop goede kansen, maar de bal wou gewoon niet in het doel van HSC……toen lieten we de koppies hangen en kon HSC hun gang maar gaan wat resulteerde in een 8-3 verlies. We moeten maar gauw deze wedstrijd vergeten en ons focussen op de wedstrijd van aankomende zaterdag 7 april tegen de koploper ZNC JO11-1. Deze wedstrijd spelen we thuis om 10.15 uur. Supporters om ons aan te moedigen zijn altijd welkom natuurlijk!

Wedstrijdverslag Onstwedder Boys JO11-3 – MOVV JO11-1 d.d. 24 maart 2018

Zaterdag 24 maart hebben we eindelijk onze eerste competitiewedstrijd gespeeld in de 3e klasse nadat er 3x afgelast was. We moesten uit tegen Onstwedder Boys JO11-3 om 10.40 uur. Om 09.40 vertrokken we vanuit Midwolda, we hadden er zin  in!! 
Om 10.40 uur stipt zijn we begonnen. Na 10 minuten stonden we met 0-1 voor, maar na 2 minuten maakten de tegenstander al de gelijkmaker. Weer 2 minuten later maakten ze de 2-1……..we moesten aan de bak. Maar dat was niet gemakkelijk. Als wij richting doel gingen dan stonden ze gelijk met 3 man om ons heen. Daardoor was het lastig voor ons om door hun verdediging heen te komen. Maar dat lukte toch en zo werd het 2-2. Helaas hebben zij voor rust nog de 3-2 gescoord.
Na de rust werd de wedstrijd voor de supporters spannender. Het ging over en weer. Het werd 3-3. Even later maakten we de 3-4 en als antwoord kregen we de 4-4. Maar we gaven niet op en daardoor werd het 4-5. Helaas heeft Onstwedder Boys in de laatste minuut de 5-5 gemaakt.
Het was een leuke wedstrijd, we waren zeker aan elkaar gewaagd!!
Op donderdagavond 5 april om 18.30 uur spelen we uit tegen HSC JO11-2. We hopen weer op een mooie wedstrijd en dan met winst als eindstand!

Wedstrijdverslag Meeden JO11-2 – MOVV JO11-1 zaterdag 2 december 2017 

Zaterdag 2 december moesten we uit naar Meeden….. We begonnen best sterk en scoorden vrij snel de 0-1. Het ging best goed de eerste helft we gingen met een voorsprong van 0-2 de rust in. De tweede helft begonnen we niet heel goed. Geen ballen kwamen goed aan en we lieten onze koppies hangen. Daardoor scoorde Meeden de 1-2 en vrij snel opvolgend de gelijkmaker 2-2. Dit hadden we helemaal aan ons zelf te danken. Onze leider heeft ons even wat anders neergezet in het veld en opeens ging het weer wat beter. We scoorden de 2-3 en 2 minuten later de 2-4, tevens ook de eindstand. Dit was wel even een leermoment voor ons. We hebben er even weer te makkelijk over gedacht.

Zaterdag 9 december hebben we onze laatste wedstrijd op het veld voor dit jaar.  We moeten dan tegen Pekela 2000 om 10.15 uur.Na de wedstrijd gaan we als afsluiting met elkaar patat eten! Altijd lekker en erg gezellig natuurlijk.

Wedstrijdverslag MOVV JO11-1 zaterdag 18 november 2017                     

 

We moesten afgelopen zaterdag voetballen tegen de nummer 2, Veendam 1894 JO11-4. Wij staan 3e, dus beloofde een spannende wedstrijd te worden. In de stromende regen begonnen we onze wedstrijd om 10.30 uur in Veendam. Na 5 minuten kwamen op een 1-0 voorsprong en 2 minuten later op een 2-0 voorsprong. Vlak daarna scoorde Veendam. We hadden meer tegenstand verwacht, maar het ging eigenlijk heel gemakkelijk. We gingen de rust in met een 4-1 voorsprong. Na de rust gingen we weer in de stromende regen verder en hebben we nog 8 doelpunten gescoord. We hebben gewonnen met 1-12 en we staan nu op de 2e plek!

 

 

 

Aankomende zaterdag 25 november moeten we thuis voetballen tegen Veendam 1894 JO11-5 om 10.15 uur. Natuurlijk hopen we weer op een overwinning!

 

Wedstrijdverslag MOVV JO11-1 zaterdag 11 november 2017

Zaterdag 11 november moesten we thuis voetballen tegen Wildervank JO11-5. Na 8 minuten kwamen we op een 1-0 voorsprong en al snel volgde de 2-0. Het ging eigenlijk veel te makkelijk, we gingen de rust in met 7-1. We kregen niet veel tegenstand. En zo eindigde de wedstrijd ook in een 15-1 overwinning.
Het is leuk om te winnen natuurlijk en ook met zulke cijfers, maar het is toch leuker om tegen een gelijkwaardig team te spelen en dat we er dan toch meer voor moeten strijden om de winst te pakken.
Aankomende zaterdag 18 november moeten we tegen nummer 2, nl. Veendam 1894 JO11-4. Dat wordt dus spannend!! We hopen op een overwinning!

 

Wedstrijdverslag  MOVV JO11-1 zaterdag 4 november.

Zaterdag 4 november jl. stond de wedstrijd tegen Noordster JO11-2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd want zij staan gelijk met ons maar door doelsaldo wel boven ons. Deze wedstrijd moesten we eigenlijk proberen te winnen, maar we wisten dat dat niet vanzelf zou gaan. We moesten dus even goed ons best doen.Nou dat hebben we vanaf het begin van de wedstrijd zeker gedaan.
We kwamen na 2 minuten al op een 1-0 voorsprong. Het was lastig om deze voorsprong vast te houden. We waren zeer aan elkaar gewaagd. Ze hadden vele goede kansen om te scoren, maar gelukkig werden deze kansen teniet gedaan door onze verdedigers en keepster. Daardoor gingen we met 1-0 de rust in.
Na rust gingen we weer net zo strijdend verder, maar dat deed Noordster ook! Zij kwamen met 1-2 voor te staan. Door de uitlatingen van de Noordster supporters werden wij nog meer gedreven om een doelpunt te scoren. Zij dachten al dat het een gewonnen spel was, maar wij scoorden nog een doelpunt en was de einduitslag 2-2.
Een uitslag waar wij erg tevreden mee zijn.Het was een erg leuke wedstrijd en ook zeker voor de supporters om naar te kijken. We hebben met elkaar gestreden om die ene punt binnen te halen.Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen Wildervank JO11-5 op het programma. Ook deze keer spelen we weer thuis om 10.15 uur.

Wedstrijdverslagen  MOVV JO11-1 zaterdag 14-10, 21-10 en 28-10.

Zaterdag 14 oktober moesten we thuis voetballen tegen Muntendam JO11-2. Eigenlijk ging het allemaal te makkelijk. We scoorden de ene na de andere doelpunt. Geen spannende wedstrijd, wel een keer leuk natuurlijk. Maar we kregen helemaal geen tegenstand van Muntendam. We hebben uiteindelijk gewonnen met 14-0.

Zaterdag 21 oktober moesten we de wedstrijd inhalen tegen HSC JO11-5. Deze wedstrijd zou eerst op zaterdag 7 oktober worden gespeeld maar werd afgelast. Ook in deze wedstrijd ging het ons voor de wind. Voor de rust stonden we al met 10-0 voor en de wedstrijd hebben we gewonnen met 18-0. Ook geen tegenstand.

Zaterdag 28 oktober hebben gevoetbald tegen Nieuw Buinen JO11-2. We hoopten toch op wat meer tegenstand en in het begin van de wedstrijd was dat ook zeker het geval. Nieuw Buinen kwam voor met 1-0. Enkele minuten later scoorden we de gelijkmaker. Het was een leuke wedstrijd. Ging wat over en weer, maar op den duur waren wij toch sterker. We hebben deze wedstrijd gewonnen met 1-7.

Zaterdag 4 november om 10.15 uur moeten we thuis tegen Noordster JO11-2. Noordster staat 3e en wij staan 4e. Dat belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Pupil van de week: Tim Meijerhof

Hallo ik ben Tim. En ik ben pupil van de week geweest met voetbal. Ik mocht ook de bal aftrappen dat de wedstrijd begon. Dat was heel leuk. En ik mocht ook in het hokje zitten waar de wissels zaten. En daarna gingen we nog even een balletje trappen met de andere kinderen. Dat was ook heel leuk. En toen was het de tweede helft en de wedstrijd was bijna afgelopen. En toen werd er opeens iemand getackeld van BATO. Dat was niet erg leuk.

      

En toen ging ik naar de bestuurderskamer. En toen kreeg ik patat en een frikadel, maar dat hoefde ik niet. Toen kreeg ik een tasje met allemaal spulletjes erin en een hele mooie bal. Dat vond ik heel mooi.

Groetjes Tim Meijerhof: MOVV

 

Pupil van de week: Sanne Horlings

Zondag 24 september mocht ik pupil van de week zijn. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen. Dus het was dubbel leuk. Ik vond het heel leuk om mee te maken en ook wel een beetje spannend. Om half twee moest ik aanwezig zijn. Ik mocht de bal opdragen en de aftrap doen. Toen scoorde ik en was ik heel blij. Daarna heb ik de wedstrijd bekeken in de dugout. Aan het einde van de wedstrijd ging ik naar de bestuurskamer dat was heel leuk.  En je kreeg daar nog patat met een snack. Aan het einde heb ik een leuke tas met kadootjes gekregen.

     

Ik zal niet verklappen wat dat was dan blijft het een verrassing  voor de volgende pupil van de week! Bedankt voor de leuke dag M.O.V.V.

Sanne Horlings

Wedstrijdverslag zaterdag 30 september SJO NWWC JO11-1 – MOVV JO11-1

Zaterdag 30 september moesten we uit voetballen tegen SJO NWWC JO11-1. Een team waarvan we weten dat ze goed zijn. En dat waren ze zeker, maar we hebben heel erg ons best gedaan en er valt ons niks te verwijten. We hebben gestreden, maar helaas konden we het niet winnen. Ze waren in alles net iets beter als wij.

Al na 5 minuten kwamen we op een 1-0 achterstand. We gingen de rust in met een 3-0 achterstand. Na de rust hebben ze nog eens 5 doelpunten gescoord. Tegen het einde van de wedstrijd hebben we toch nog een doelpunt gescoord. Eindstand was 8-1. Maar we laten ons niet kisten en trainen met volle moed door!!!

Zaterdag 7 oktober moeten we uit tegen HSC JO11-5 voetballen.  We gaan er weer voor!!!

 

Wedstrijdverslag zaterdag 23 september MOVV JO11-1 (E1) – HS’88 JO11-5.

Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd tegen HS’88.     

De wedstrijd begon om 10.15 uur. We waren er klaar voor!

 

Vol goede moed begonnen we en na 2 minuten stonden we al op  een 1-0 voorsprong. Dat gaf ons vleugels en na een paar minuten was daar al de 2-0. Door heel goed over te spelen wisten we onze voorsprong vast te houden. In de rust stonden we al met 8-0 voor.

Na de rust gingen we gewoon door met scoren………. Ons spel veranderde niet. We eindigden de wedstrijd met een 16-0 overwinning!

Overspelen en niet bang zijn, dat is wat onze trainers graag willen zien, nou dat hebben we ze deze keer echt wel laten zien.

Op naar de volgende wedstrijd!

Zaterdag 30 september moeten we tegen SJO NWWC JO11-1 in Wagenborgen.

28 mei 2017: Verslag van het jeugdtoernooi van WVV

 

Op zondagochtend 28 mei 2017, is door WVV een mooi jeugdtoernooi georganiseerd. Het was schitterend weer, mooiere omstandigheden waren niet denkbaar voor de spelers als voor het meegereisde publiek.

De opzet was vijf tegen vijf, zonder keeper en met kleine doeltjes. Dit was voor ons team even wennen. Van ons vast team waren er drie spelers afwezig. Om wel voldoende spelers te hebben, waren er nog twee gastspelers. Lemmy komt ons team volgend jaar versterken en Luca denkt er nog over na.

Het JO9-2 team van MOVV heeft zich ingeschreven voor de JO-7 league.  Samen met de teams van Bato en WVV werd gestreden in de “Bundesliga” poule. De eerste wedstrijd tegen WVV kende een snelle goal voor MOVV. Halverwege de wedstrijd werd het 1 – 1 en werd het spannend. De teams waren aan elkaar gewaagd. Gelukkig maakte MOVV nog een goal en de eerste wedstrijd was gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen Bato. Dit bleek een absolute walk-over, want het werd    9 – 0. Door de winst in de poule heeft MOVV zich geplaats voor de finale. De winnaar van de “Premier League” poule was SJO DVC. SJO DVC had in de poule de andere teams van WVV en BATO verslagen.

De finale begon enigszins spannend, maar al gauw hadden de jongens en meisje van het MOVV JO9-2 team de tegenstander vast gezet. De doelpunten vlogen er in een paar minuten goed in. Halverwege de finale was het 4 – 0. Uiteindelijk is het 5 – 1 geworden en heeft dit team een mooi toernooi gespeeld aan het eind van het seizoen. Een kampioenschap voor zo’n toernooi is heel goed voor het moraal.

 

Wedstrijdverslag zaterdag 20 mei MOVV JO11-1 – Westerlee JO11-1

Zaterdag 20 mei hadden we onze laatste competitiewedstrijd thuis tegen Westerlee. Een team wat gelijkwaardig aan ons is. Dat was nu ook weer te zien. Om 09.00 uur was de aftrap. We scoorden al naar 7 minuten 1-0 en 4 minuten later maakte Westerlee de gelijkmaker 1-1. Vlak voor rust hebben we nog 2x gescoord en gingen we de rust in met 3-1. Na rust kwam Westerlee sterk terug. Ze brachten de stand naar 3-3. We scoorden 4-3 en 3 minuten later scoorde Westerlee weer de gelijkmaker. De eindstand was 4-4. Het was een leuke en ook best een spannende wedstrijd! Omdat het onze laatste competitiewedstrijd was gingen we in de kantine patatjes eten. Dat was natuurlijk erg lekker en gezellig!We zijn in de voorjaarscompetitie geëindigd op een mooie derde plek. Een prima resultaat waar we trots op mogen zijn!! Nu gaan we ons opmaken voor de toernooien. Zaterdag 3 juni a.s. hebben we ons eerste toernooi bij VVS in Oostwold. We hebben er zin in!!

 

7 mei 2017: Afscheidswedstrijd Cor Grozema, Dennis Smit, Adriaan Brinkema en Gerhard Offringa

 

Zondag  7 mei was de laatste thuiswedstrijd van het eerste elftal van MOVV. Een bijzondere thuiswedstrijd, want er er zal in de zomer het nodige wisselen in de spelersgroep en in de staf.

Allereerst neemt Cor Grozema afscheid als trainer/coach. Cor gaat op zoek naar een andere uitdaging.

Van de spelers zijn er drie vaste waarden die afscheid nemen. Allereerst Dennis Smit. Dennis woont niet meer in Midwolda en kan de reistijd van zijn nieuwe woonplaats naar Midwolda  niet combineren met werk en privé, dus is afscheid nemen een logisch gevolg.

De andere twee spelers zijn Adriaan Brinkema en Gerhard Offringa. Beide hebben vele jaren gespeeld in het eerste elftal en doen daarnaast ook veel voor de club. Adriaan en Gerhard hebben gekozen om wel te blijven voetballen, maar dan in een andere team van MOVV.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd op 7 mei thuis tegen FVV is door de voorzitter, Durandus Takens, formeel afscheid genomen van deze vier mannen. De voorzitter heeft hun alle vier zeer hartelijk bedankt voor alle inspanningen, tijd en inzet voor het team en de vereniging. Uiteraard wenst MOVV Cor en Denis veel suces met dat geen wat op hun pad gaat komen en .. dit afscheid hoeft natuurlijk niet definitief te zijn.

MOVV neemt feitelijk geen afscheid van Adriaan en Gerhard, maar wenst hun ook veel succes met de speelvreugde in het nieuwe team waarin ze gaan spelen.

 

Na dit formele afscheid is de wedstrijd tegen FVV gespeeld. MOVV speelde goed, liet zien dat ze wilden winnen en scoorden dan ook maar liefst negen keer. Met één tegendoelpunt was dit dus een afscheidswedstrijd uit het boekje.

 

Cor, Dennis, Adriaan en Gerhard, dank jullie wel voor jullie inzet en voetbal!

Wedstrijdverslag zaterdag 6 mei Westerbroek JO11-1 – MOVV JO11-1

Afgelopen zaterdag moesten we naar Westerbroek. Om 08.15 uur moesten we ons al verzamelen. Om 09.15 uur begon de wedstrijd. Zaterdag 29 april hadden we al tegen hun gevoetbald en hebben we verloren met 2-7. Nu hebben we weer van hun verloren, dit keer met 10-2. Ze waren ook erg goed, zeker hun verdediging. We kwamen er erg moeilijk doorheen.  Veel meer valt er over deze wedstrijd ook niet te vertellen, ze zijn gewoon beter. Zaterdag 13 mei moeten we weer uit voetballen, dit keer tegen HS88 JO11-5. Ook dan moeten we ook weer vroeg vertrekken…….

Wedstrijdverslag zaterdag 15 april Muntendam JO11-2 – MOVV JO11-1

Zaterdag 15 april moesten we tegen de koploper Muntendam JO11-2 om 09.00 uur in Muntendam. Thuis hadden we tegen hun verloren en we hoopten nu natuurlijk op winst, maar we wisten ook dat Muntendam nog geen één wedstrijd verloren had en dat we dan wel heel erg goed ons best moesten doen. We begonnen voorzichtig en daardoor kon Muntendam makkelijk scoren. Na 5 minuten was het al 2-0 en na een kwartier stonden we al met 3-0 achter. Maar we scoorden in de 16e minuut en zo was het 3-1 en dat deed ons goed. We begonnen te strijden en we gingen door en in de 22e minuut was het 3-2. Na de rust  scoorden we al snel en was het 3-3. Dat maakte ons sterken en strijdvaardiger. 4 Minuten later scoorden we alweer en was het ineens 3-4, zou het dan toch lukken? Helaas scoorde Muntendam ook nog en was het 4-4. Maar net voor het einde hebben wij de winnende doelpunt gescoord en hebben we gewonnen van de koploper met 4-5!!! Wat waren we blij! Wie had dat gedacht…….. Wat een wedstrijd, we hebben gestreden en als een topteam gevoetbald. We mogen echt trots zijn op ons zelf. Op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 29 april tegen Westerbroek JO11-1.

Wedstrijdverslag zaterdag 8 april Westerlee JO11-1 – MOVV JO11-1.

Afgelopen zaterdag 8 april hebben we gevoetbald tegen Westerlee JO11-1. We hadden het er moeilijk mee. We waren aan elkaar gewaagd. Dat was natuurlijk wel leuk voor de toeschouwers om te zien. Maar voor ons minder. We hebben wel gestreden maar ze bleven elke keer een doelpunt op ons voor. We hadden kansen genoeg maar helaas niet benut. Als wij richting doel gingen stonden zij gelijk met 3 à 4 spelers om ons heen te verdedigen. Dat was best lastig! We hebben ons best gedaan, maar er zat helaas niet meer in. We hebben verloren met 3-2. Zaterdag 15 april spelen we uit tegen Muntendam JO11-2. Zij zijn de koploper dus we moeten even heel erg goed ons best doen! En dat gaan we doen natuurlijk!

Wedstrijdverslag zaterdag 1 april MOVV JO11-1 – HS’88 JO11-5

Afgelopen zaterdag 1 april hebben we thuis gevoetbald tegen HS’88 JO11-5. HS’88 JO11-5 staat onderaan dus deze moesten we kunnen winnen maar we moesten ze natuurlijk ook niet onderschatten.
Dat hadden Vincent en John ons ook nog even goed verteld, maar we hebben niet echt goed geluisterd want we kwamen al snel op een 2-0 achterstand……. We deden niet goed ons best dus was het ook onze eigen schuld. In de rust kregen we natuurlijk een peptalk van onze leiders en kwamen we meer strijdlustig het veld op. En dat heeft geholpen. We kwamen terug! En hoe……de eindstand was 6-3!  Het was wel een leermomentje voor ons allemaal om een tegenstander nooit te onderschatten op welke plek ze ook staan.
Aanstaande zaterdag 8 april spelen we uit tegen Westerlee JO11-1. Dan gaan we er weer tegen aan!

Wedstrijdverslag zaterdag 11 maart SJO BTC JO11-2 – MOVV JO11-1.


Zaterdag 11 maart hebben we gevoetbald tegen SJO BTC JO11-2 in Beerta. Het was een leuke wedstrijd waarin we samen hebben gestreden voor een overwinning. We kwamen na 6 minuten al op een 0-1 voorsprong en 7 minuten later de 0-2. Even daarna kwam SJO BTC met een doelpunt en was het 1-2. Het was spannend, want SJO BTC dreigde nog een doelpunt te maken voor de rust. Gelukkig is dat niet gelukt. Na de rust hebben we het goede spel van wat we voor de rust lieten zien doorgezet…….en daardoor hadden we al weer vrij snel na rust gescoord en was het 1-3. Nog geen minuut later scoorde SJO BTC en was het 2-3………Maar we gingen door we wilden niet eindigen zoals vorige week toen we de wedstrijd uit handen gaven. We werden ook behoorlijk moe maar gelukkig SJO BTC ook……. We hebben uiteindelijk gewonnen met 2-5……….Zaterdag 18 maart voetballen we thuis tegen Westerbroek JO11-1 en dan hopen we ook weer een overwinning!!

Wedstrijdverslag zaterdag 4 maart 2017 MOVV E1 – Muntendam E2


Afgelopen zaterdag om 09.30 uur moesten we voetballen tegen Muntendam E2. Het was een leuke wedstrijd, we waren gelijkwaardig aan elkaar. Al vlot kwamen we op een 1-0 voorsprong…… Maar dat duurde niet lang want het werd al snel 1-1. Na de rust begonnen we sterk en kwamen met 2-1 voor en heel snel daarna 3-1. Maar we dachten deze wedstrijd hebben we binnen. Door onze eigen schuld kwam Muntendam terug en hebben ze uiteindelijk met 3-4 gewonnen. En dat hebben we helemaal aan ons zelf te danken. Onze volgende wedstrijd is zaterdag 11 maart uit tegen SJO BTC E2. We gaan er weer voor!!

Zaalvoetbaltoernooi MOVV E1 zondag 26 februari 2017 in Papenburg (Duitsland)


Mini Welt Meister Schaft!!

Om 07.45 uur moesten we ons al verzamelen op de parkeerplaats van MOVV. Best wel vroeg, maar we hadden er zin in. Om ongeveer half 9 waren we op plaats van bestemming. Onze leider Vincent liep gelijk naar de organisatie om onze shirts en de vlag op te halen…..welk land zouden we vertegenwoordigen??? Yeahhhh het was Nederland. Super trots kwamen we in onze Nederlandse outfit tijdens de presentatie van de teams binnen.

 

 Wij moesten gelijk in de eerste wedstrijd tegen Duitsland, dat is natuurlijk altijd een erg beladen wedstrijd. Helaas hebben we deze verloren met 1-0. Erg jammer want we waren aan elkaar gewaagd. Ook de rest van de wedstrijden hebben we verloren. Misschien moeten we toch wat harder worden. We zijn laatste geworden die dag, maar we kregen een toch een mooie bal en dat was ook leuk! We hebben erg veel plezier gehad die dag met elkaar en de lekkere wafels maakten een hoop goed! Een heel leuk toernooi en erg goed georganiseerd!


Zaalvoetbaltoernooi MOVV E1 zondag 5 februari in Augustfehn (Duitsland).

Vol goede moed vertrokken we zondag naar Augustfehn in Duitsland. Om 14.00 uur hadden we onze eerste wedstrijd tegen Uplengen. Deze wedstrijd hebben we met 3-0 verloren. Uplengen is de uiteindelijke kampioen van het toernooi geworden. Een uur later hadden we weer een wedstrijd, dit keer tegen Gotano. Ook deze hebben we verloren met 1-0. Daarna een wedstrijd tegen Petersfehn, ook deze wedstrijd hebben we verloren met 4-0. Na de poule wedstijden moesten we strijden om plek 7 of 8. Deze wedstrijd hebben we 1-1 gelijk gespeeld. Dat betekende dat we met penalty’s nog konden winnen. Dankzij onze keepster hebben we gewonnen. Alle ballen gestopt tijdens de penalty’s. Echt geweldig. We zijn dus 7e geworden en weer enorm veel geleerd. Nog een leuke bijkomstigheid is dat onze keepster, Emma Janssen, uitgeroepen is tot beste keepster van het toernooi!!!! Hoe gaaf is dat!!!! Ze heeft hier een mooie beker voor gekregen. Op 26 februari gaan we naar Papenburg. Daar doen we mee aan de Mini WM. Dat wordt vast heel erg leuk.

Wedstrijdverslag MOVV E2 zaalvoetbal zaterdag 21 januari in Oostwold.

Op zaterdag 21 januari hebben we in de Rietkraag in Oostwold 2 wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen AWC E2 om 12.00 uur. Deze wedstrijd hebben we met 5-1 gewonnen. We waren op dreef, meer als op dreef. Het ging gewoon super. We streden voor elkaar! We speelden goed over! Het aanvallen ging eigenlijk helemaal vanzelf en ook het verdedigen ging ons goed af. De tweede wedstrijd was tegen BATO E3 om 12.40 uur. Deze wedstrijd hebben we met 3-0 gewonnen. We gingen weer als een speer alhoewel BATO wel mee tegenstand bood als AWC. Maar door ons samenspel hebben we gewonnen en waren we toch beter als BATO. En we kregen een compliment van de leider van BATO E3 omdat we zo goed gespeeld hadden. Nu staan we 2e in de zaalcompetitie. Zaterdag 4 februari hebben we de laatste twee wedstrijden. Waaronder tegen Bellingwolde en zij staan 1e. Die moeten we eigenlijk winnen!! Dus daar gaan we dan ook voor…..Als we net zo goed spelen als vorige week dan moet dat wel goed komen!!!

Zaalvoetbalweekend MOVV E1 op 10 en 11 december 2016

Dit hele weekend bestond uit zaalvoetbal.
Zaterdag 10 dec. hadden we de eerste 2 wedstrijden als MOVV E2 van de zaalcompetitie in Bellingwolde. Eén wedstrijd gelijk gespeeld en één wedstrijd verloren. Het was wel even weer wennen in de zaal, maar dat zal de volgende keer vast beter gaan. Ook hebben we in de zaal een nieuw woord geleerd, namelijk peunnnn em!!!! Dat betekent; schop zo hard je kan in het nederlands…… En nu worden we natuurlijk zo aangemoedigd door onze ouders en broers en zussen! Dat is dan een beetje geheimtaal voor diegene die voor doel staat en kan schieten. Dan weet de tegenstander niet wat dat betekent……denken wij!!
Vandaag, 11 dec., hadden we als MOVV E1 een zaalvoetbaltoernooi in Rhauderfehn in Duitsland. Jeetje dat gaat echt hard tegen hard. We hebben helaas alles verloren, maar de pret was er niet minder om. We hebben er ook weer van geleerd! We hebben gelukkig nog wel een paar doelpunten gescoord. Maar de andere teams waren gewoon veel sterker als ons. We hebben wel allemaal een mooie medaille gekregen.
Nu zijn we eerst 3 zaterdagen vrij. 7 Januari 2017 gaan we er weer voor in de zaalcompetitie. Oh ja we hebben 29 december natuurlijk nog het stropakjes toernooi in Finsterwolde. Daar hebben we ook erg veel zin!!
Emma, Stijn, Stefanie, Melvin, Dylan, Dennis, Rens en Ivar (MOVV E1) wensen iedereen fijne feestdagen toe!!

Wedstrijdverslag MOVV E1 – SJO WVC E3 d.d. 26 november 2016                        

Onze laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. We hadden er zin in!
Wij hebben geleerd van onze leiders dat wij goed op positie moeten spelen. Dat deden we in de eerste helft, alleen van positie spel hadden onze tegenstanders nog nooit van gehoord. Jeetje wat een duw en trek werk. We waren wat overdonderd en ook geërgerd dat we maar niet door die verdediging heen kwamen. Elke keer als we vlak bij hun doel waren stonden ze met 4 spelers om ons heen. Zo irritant!  In de rust stonden we dan ook achter met 1-3………
In de rust hebben we een peptalk gehad van onze leiders. Dat we feller moesten spelen. Dat zouden we dan wel even doen en dat deden we dus ook……. Gewoon terug duwen en trekken. Wat dachten ze wel, ze hadden met de E1 van MOVV te maken!!!!We kwamen achter met 1-4, toen was het klaar! Daar gingen we…... wat een strijd……hard tegen hard. We hebben ze overdonderd, dit waren ze in de eerste helft niet gewend! Onze papa’s en mama’s moedigden ons luidkeels aan, volgens mij wouden ze zelf wel mee doen!Het werd 2-4. Even daarna 3-4 en vlak voor het einde werd het 4-4!! Wat waren we blij!!! Gelijk gespeeld en een felle strijd geleverd! Het was net of we gewonnen hadden……..Na de wedstrijd hebben we met elkaar patatjes gegeten, dat was erg gezellig en vooral lekker!Nu gaan we ons voorbereiden op de zaalcompetitie en de zaaltoernooien. Wij hebben er zin in!!

Wedstrijdverslag VVS E1 – MOVV E1 d.d. 12-11-2016

Vandaag moesten we voetballen tegen VVS E1. Zij staan derde dus we gingen er van uit dat we er hard voor moesten vechten om deze te winnen en of we überhaupt wel konden winnen tegen hun. We begonnen de wedstrijd erg sterk………..we maakten het alleen niet goed af op hun doel. Vele kansen hebben we gehad. Maar ook VVS had vele kansen en maakten het ook niet goed af. Maar we bleven sterk en zo kwam het dat VVS niet op voorsprong kwam en we met 0-0 de rust in gingen.Vlak na rust scoorden we 0-1…..wat waren we blij en niet alleen wij ook onze papa’s en mama’s langs de kant. Daarna kwam de 0-2, jeetje wat waren we goed bezig……. Maar als snel kwam VVS terug met 1-2 en vlak daarna ook nog 2-2. Nou toen moesten we nog even heel erg ons best doen. En dat hebben we gedaan. Vlak voor het einde hebben we 2-3 gescoord. We vlogen elkaar om de hals……wauw dat was ja helemaal te gek. Een aantal mama’s deden een kleine polonaise bij het veld. Erg grappig natuurlijk. Maar het was nog niet afgelopen en we moesten nu zorgen dat VVS niet weer één scoorde. En wat denk je dat is ons gelukt. Wauw wat een feest. Dit hadden we niet verwacht. We hebben gewonnen!!!!!!

Wedstrijdverslag BATO E2 - MOVV E1  d.d. 5 november 2016.

Deze keer moesten we naar Winschoten, naar BATO E2.  We wisten dat het niet makkelijk zou worden gezien hun resultaten tegen de andere teams in onze poule.
De wedstrijd begon om 09.00 uur. We begonnen sterk en hadden een paar hele goede kansen, maar de één ging naast het doel en een aantal tegen de lat, balen!!Dat heeft ons geen goed gedaan en we hebben toen eigenlijk de wedstrijd uit handen gegeven. We waren er niet helemaal bij…….het ging gewoon niet.Dat was voor BATO natuurlijk de kans om vele doelpunten te scoren. We hebben nog wel 2 doelpunten gescoord maar ja dat hielp allemaal niet veel meer. BATO heeft met 13-2 van ons gewonnen! Volgende week zaterdag spelen we uit tegen VVS.

Wedstrijdverslag MOVV E1 – Kroonpolder E1  d.d. 29 oktober 2016.

Het was weer eens vroeg opstaan. Onze wedstrijd begon om 08.45 uur al. We moesten dit keer tegen Kroonpolder E1. Een hele sterke ploeg. We kwamen dan ook al snel op achterstand. We gingen de rust in met 1-7. We hebben wel goed gevoetbald. Het enige wat we konden doen was de schade beperkt houden. In de tweede helft hebben we nog een doelpunt gescoord. De eindstand was uiteindelijk 2-16. We waren aan het vechten en hebben mooi voetbal laten zien. Maar het mocht allemaal niet baten. Ze waren gewoon te sterk. Nu weer door naar de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag uit tegen BATO E2. We hopen daar weer op winst.

PUPIL VAN DE WEEK                 RENS HOEKSTRA  MOVV E1

Zondag 26 Oktober was ik puil van de week bij de wedstrijd  MOVV1-BATO1
Toen ik om half twee aankwam op het voetbalveld nam Tjark Ottema mij mee naar de kleedkamer, na de peptalk gingen we naar buiten, hier ging ik met de reservespelers  balletje trappen, dat vond ik erg leuk!  Daarna mocht ik mee in de  scheidsrechterkamer, daar was een korte uitleg voor de grensrechters. Samen met de scheidsrechter liep ik het veld op, ik mocht de bal op de middenstip leggen en na het fluitsignaal van de scheidsrechter mocht ik proberen een doelpunt te maken in het doel van de tegenstander, hierbij mocht ik de bal maximaal 10x raken, de bal kwam hard in de rechterhoek terecht, de toeschouwers applaudisseerden! Hierna ging ik in de dug-out zitten samen met 2 reserves om de wedstrijd te volgen.  Het was een spannende wedstrijd. In de rust ging ik mee de kleedkamer in voor een peptalk. Na de rust ging ik weer naar de dug-out om de tweede helft te volgen, uiteindelijk werd het 2-2. In de kantine kreeg ik nog wat te drinken en een bakje patat met een frikandel, dit smaakte mij goed! Verder kreeg ik nog een tas met cadeautjes, een mooie bal met de namen van de spelers erop enz.
Groeten, Rens Hoekstra.

   Wedstrijd verslag SJO B.T.C jo11-2 - MOVV E1 op 15 oktober 2016

Het was een spannende wedstrijd. Die we hebben gewonnen met 4-5. Direct in de eerste 5 minuten scoorde SJO B.T.C hun eerste doelpunt, maar dat liet ons team niet toe en scoorde direct erna. Het was spannend. Ze gingen mooi gelijk op. We zijn een kwartier verder en ons team scoorde weer. Ze moesten wel hun best doen om de score van 1-2 vast te houden voor de rust. Maar dat is hun gelukt.
In de rust was er voor de toeschouwers natuurlijk een heerlijk bakje koffie, want het was best koud, maar droog.
Daarna kwam SJO B.T.C sterk terug en scoorde al vrij snel 2 doelpunten waardoor wij op achterstand staan met 4-2. Maar gelukkig herpakte MOVV zich en werd het al vrij snel 4-4. We gingen de laatste paar minuten in en scoorde MOVV nog net even. Wij als supporters vonden het zo spannend dat we bijna niet konden wachten op het fluitsignaal. Eindelijk het fluitsingaal, ze hadden gewonnen met 4-5. Top gedaan jongens en meisjes. Moedige strijd geleverd. Het was een leuke en spannende wedstrijd om te kijken.We hebben genoten van jullie.

Wedstrijdverslag MOVV E1 – Heiligerlee E1
   8 oktober 2016

 

Helaas hebben we deze wedstrijd verloren met 22-0……… Er is niet veel te vertellen……behalve dat we hebben gestreden om Heiligerlee niet meer doelpunten te laten scoren!! Heiligerlee was echt heel erg goed en daar konden wij echt niet tegen op.  Het is niet anders we kunnen in elk geval zeggen dat we ons best hebben gedaan.  We gaan gewoon weer keihard trainen voor de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag 15 oktober tegen BTC.

--------------------------------------- 

Wedstrijdverslag MOVV E1 tegen WVV E5…… 1 oktober 2016.

We moesten deze keer vroeg vertrekken, om 8.00 uur al want we moesten om 08.45 uur al voetballen. Deze wedstrijd was niet onze wedstrijd……het was het allemaal net niet. Vorige week was er strijd en goed voetbal, maar deze week zat het er niet in. Bij het hele team niet. Erg jammer want er had echt meer in kunnen zitten…… We hadden best veel kansen maar er stond een hele goeie keeper in het doel van WVV dus gingen de meeste ballen er niet in. Uiteindelijk is het 6-3 geworden voor WVV en we konden alleen onszelf maar de schuld geven. Misschien moesten we even weer wennen aan de regen en de kou of dat we heel vroeg moesten opstaan vanmorgen, wie zal het zeggen. Ook voor onze trouwe supporters was het afzien in de regen, maar ze bleven dapper staan om ons aan te moedigen. Maar het mocht helaas niet baten. Maar we blijven positief en bereiden ons aankomende week weer voor op de wedstrijd tegen Heiligerlee.

---------------------------------------  

PUPIL VAN DE WEEK                 MELVIN TUIN  MOVV E1 

Melvin Tuin was zondag 2 oktober tijdens de wedstrijd MOVV - Kwiek de pupil van de week. 

     

Melvin vond het super mooi, vooral de aandacht van de spelers waar hij mee mocht balletje trappen. Hij vond ook mooi om de wedstrijd te zien.

Uiteraard vond hij de tas met cadeautjes ook erg leuk.

------------------------------------- 

PUPIL VAN DE WEEK                 DENNIS OOSTERVELD  MOVV E1

Hallo, Ik ben Dennis Oosterveld uit Nieuwolda, ik speel bij de E1 van MOVV.  Ik was zondag 25 september pupil van de week bij de wedstrijd MOVV tegen Engelbert.

 

 

Om half 2 moest ik me melden in de bestuurskamer. Daarna ging ik met de trainer naar de kleedkamer waar ik een t-shirt van pupil v/d week aan kreeg. Ik ging met de voetballers het veld op om een balletje te trappen en daarna ging ik met de spelers weer terug naar de kleedkamer.

 

 

Om 14.00 uur gingen we opstellen naast de kantine. Ik moest de bal vasthouden en samen met de scheidsrechter voorop het veld op rennen. Dat was erg cool!

 

                                   

 

Voor de wedstrijd begon mocht ik een doelpunt scoren in het doel van Engelbert. De spelers van Engelbert maakten ook schijnbewegingen alsof ze de bal van me af wouden pakken. Toen ik in het doel schoot klapten de mensen langs de kant ook. Daarna mocht ik de hele wedstrijd bij MOVV in de dug-out zitten. In de rust mocht ik ook weer de kleedkamer mee in en kreeg ik ook een kopje thee. MOVV stond eerst met 3-0 achter maar in de tweede helft hebben ze toch nog gewonnen met 4-3. Goed hè van ze……

 

Na de wedstrijd kreeg ik een tas vol leuke cadeautjes mee naar huis en ik kreeg ook nog een bakje patat met een frikandel.

 

Ik vond het heel erg leuk dat ik pupil v/d week mocht zijn. Ik was er best zenuwachtig voor om alleen over dat veld heen te rennen om een doelpunt te maken, maar dat ging best goed. Ik vond de spelers ook allemaal erg aardig.

 

Groetjes Dennis.

-------------------------------------

Wedstrijdverslag zaterdag 24 september MOVV E1 – Noordster E1.


Wat een wedstrijd hebben de spelers van E1 gespeeld. Wat was het spannend!! De eerste helft was Noordster sterker als MOVV en kwam dan ook op een 2-5 voorsprong in rust. Na een peptalk van de leiders Vincent en John kwamen de spelers van MOVV zeer gedreven het veld weer op. En wat hadden ze zichzelf herpakt, wat een strijd hebben ze geleverd. Het ging gelijk op, dan scoorde MOVV en gelijk daarna weer Noordster. Wat een spanning. Uiteindelijk werd de 8-7 gescoord en was het met z’n allen strijden dat Noordster niet nog een doelpunt scoorde. De spanning was niet alleen te voelen in het veld maar ook bij de toeschouwers langs de kant. Eindelijk het fluitsignaal!! De wedstrijd is afgelopen. Ze hebben zeer verdiend gewonnen. Een dikke pluim voor alle spelers. Niet alleen de strijd om te willen winnen hebben ze laten zien maar ook mooi voetbal. Het overspelen en overzicht houden gaat elke week beter. Zelfs het positiespel ging al beter. Op naar de volgende wedstijd aankomende zaterdag 1 oktober bij WVV. 

------------------------------------- 

PUPIL VAN DE WEEK                 Jasper Timmer MOVV E1

Zondag 1 mei was ik Pupil van de week.

 

Na aankomst op het veld heeft Roy Wiegman mij begeleid naar de bestuurskamer.

Daar is wat gepraat en toen mocht ik meedoen met de warming up.

Daarna mocht ik een balletje trappen met de reserves van MOVV1.

Toen mocht ik naar het scheidsrechtershokje.

Na daar wat hebben gepraat over de wedstrijd ging ik het veld op en ik mocht tossen wie de aftrap kreeg. MOVV1 mocht de aftrap nemen.

Daarna mocht ik proberen een doelpunt te scoren bij de tegenstander. De verdedigers stonden te ver naar de rechter kant van het veld en dus lag aan de linker zijde alle ruimte die ik me kon wensen. Nadat ik me van de laatste verdediger had los geschud liep ik naar het doel. De bal was hard en hoog maar de keeper dook naar beneden en dus was het een doelpunt.

En na gescoord te hebben mocht ik in de dug-out gaan zitten.

Het was Jordy Blaauw die in de eerste helft de goal maakte.

Siddeburen maakte daarna de 1-1 en het kon weer alle kanten op.

Rust stand 1-1. MOVV1 kreeg een penalty en het was weer Jordy Blaauw die het afmaakte voor MOVV1 . MOVV- Siddeburen 2-1.

91:00 minuut, dus al in de blessuretijd: Siddeburen kreeg  een penalty, die ging erin en het was 2-2.

De scheids floot af en de wedstrijd eindigde in 2-2.

Toen mocht ik naar de bestuurskamer, daar is wat na gepraat over de wedstrijd. Daarna kreeg ik een tas met cadeautjes en een bal.

 

Het was een fantastische middag!

Groeten Jasper Timmer E1

------------------------------------- 

PUPIL VAN DE WEEK                 Mike Siemons MOVV F1

Zondag 10 april 2016       MOVV 1 – HSC 1

Eindelijk was het zo ver. Ik ben pupil van de week. Samen op de fiets met papa, mama en trainer Roy naar het voetbalveld. Ik heb lekker een balletje getrapt met Rene en was super trots om samen met de spelers het veld op te lopen en natuurlijk de eerste goal van de wedstrijd te maken. Helaas telt die niet. In de pauze mocht ik naast mijn held Jordi zitten en na de pauze, zelf lekker voetballen met vriendjes. En als afsluiter lekker patat eten met Roy. Ik vond het erg jammer dat ik maar 1x pupil van de week ben en wilde ook wel pupil van jaar worden. Mijn middag was super geslaagd!! Dank je wel. De bal heeft een mooi plekje op mijn kamer gekregen.

Groetjes,

Mike Siemons F1.

 Pupil van de week Mike Siemons.jpg

------------------------------------- 

PUPIL VAN DE WEEK                 JORICK BRINK MOVV F1

ZONDAG 20 MAART 2016

MOVV 1 –VELOCITAS 1

Zondag 20 maart was ik de pupil van de week.

Na aankomst op het voetbalveld mocht ik naar de bestuurskamer toe, om alvast kennis te maken met de scheidsrechter. Roy Wiegman, de trainer van F1 was er ook. Dit vond ik super leuk.

Nadat ik mijn drinken op gedronken had, ging ik met Tjark Ottema naar de kleedkamer om mij om te kleden. En toen moest ik met de spelers MOVV 1 als vast gaan inspelen op de hoofdveld, waar de wedstrijd zou worden gespeeld. MOVV 1 moest thuis spelen tegen Velocitas 1.

Na helemaal opgewarmd te zijn moest ik met de spelers en met trainer Tjark Ottema mee terug naar de kleedkamer. Daar werd  de strategie door gesproken.

En even later gingen we met zijn allen weer de veld op de aftrap te nemen. Ik  mocht de aftrap doen en moest de bal in de doel van tegenstander trappen. Nadat na eerste schot op de paal kwam ging de tweede schot er wel in.

Toen mocht ik plaats nemen in de dug-out, waar ik de wedstrijd volgde.

Helaas hebben we verloren met 3-10.

Na de wedstrijd ging ik weer naar de bestuurskamer waar ik patat en frikadel heb gekregen. En dat smaakte goed .

Ik heb ook een voetbal gekregen met alle namen van de spelers erop. Deze ligt te bewonderen om mijn slaapkamer.

Hierbij  wou ik iedereen hartelijk danken voor  de super leuke middag ondanks dat we verloren hadden. Ik vond het super.

Groetjes Jorick Brink team F1

------------------------------------- 

Zaterdag 05-03-2016 VV Nieuwolda F1- MOVV F1

Eindelijk was het weer zover. Na de zaalcompetitie konden ze eindelijk weer buiten voetballen. We gingen richting de buren in Nieuwolda.

Het was een koude ochtend dus thermo kleding aan. Om 09.15 uur was de aftrap. Ze gingen voortvarend aan het voetballen en er volgende ook een paar prima kansen maar de keeper van Nieuwolda hield ze allemaal goed tegen. Ook Emma moest een paar keer flink aan de bak omdat Nieuwolda op bepaalde momenten beter spel liet zien. Ook waren ze beter in het afronden. Voor de rust scoorde Nieuwolda 1x. Pauze, Warm worden. Tweede helft verliep bijna net zo als de eerste. Zag leuk gelijkwaardig voetbal. Nieuwolda scoorde echter nog 2x en MOVV maakte nog 1 doelpunt. Eindstand was dus 3-1. Heb een leuke eerste wedstrijd gezien.

Trotse toeschouwer

-------------------------------------

Zondag 14 februari 2016 - F-junioren in Papenburg

Op deze Valentijnsdag werden de F- ers verwacht in Papenburg Duitsland. Hier werd een zaaltoernooi gespeeld voor de F-ers met de leeftijd categorie 2007. Het toernooi was opgezet als een Mini Welt Master. Alle teams vertegenwoordigden een ander land. Zo werd onze team voor 1 dag Brazilie. In een shirt van Brazilie en met een vlag in de hand ( gedragen door de keepster ) kwam  het team in de zaal. Muziek aan en het licht uit. Er werden verschillende wedstrijden gevoetbald maar helaas allemaal verloren. Niet met grote cijfers dus konden ze wel trots zijn. Het voetbal in Duitsland ligt wat hoger dan hier in Nederland. Emma heeft een top toernooi gekeept. Ze hield zich goed staande in het jongens geweld. Aan het eind van het toernooi was er nog een verloting. Hier gingen we net zo als vorig jaar met de hoofdprijs naar huis. Nu was Familie Stek de gelukkige. Ook Harrie won heel toepasselijk een sjaal van Brazilie. Familie Dijkhuis ging er ook nog met een prijsje vandoor. Tijdens de prijsuitreiking werd ook nog een keeper gekozen van het toernooi. Alle leiders moesten aangeven wie ze het beste vonden. Ze mochten natuurlijk niet stemmen op hun eigen keeper. Alle leiders van de andere teams hadden hun stem uitgebracht op Emma !! Vol trots nam ze een mooie beker in ontvangst.
Het was een lange maar zeer geslaagde dag !!

  

-------------------------------------

Zaterdag 07-11-2015 MOVV F1 - Stadskanaal F4

De koploper kwam op bezoek. Ze waren al op tijd vertrokken uit Stadskanaal want ze waren al aanwezig toen wij aankwamen. Kan zijn dat wij ook iets aan de late kant waren want iedereen reageerde opgelucht dat we de kleedkamer binnen kwamen. Gauw omkleden en aan de warming up. Trainer Roy nam deze op zich en waarschijnlijk bespraken de andere twee de opstelling of strategie. Vandaag zat er meer pit in en ze kregen zowaar kansen. Een mooie voorzet werd van de lijn geplukt door de keeper van Stadskanaal. Sommige dachten dat hij er over was maar we hebben geen doellijn technologie en zijn dus aangewezen op de scheidsrechter. Dat was vandaag Adam. Ze voetbalden leuk maar de verdediging was niet optimaal. Stadskanaal stond vaak met twee personen vrij voor het doel en ja dan kun je natuurlijk makkelijk scoren. Ze gingen met nul vier de rust in. Een peptalk, ranja en een koekje en weer met volle moed er tegen aan. Vrij vlot volgende doelpunt 5 en 6. Toch kwam er nog een tegentreffer. Prima uittrap en een goed overspel kwam Stijn"los" van de verdedigers van Stadskanaal en scoorde de 1-6.  Stadskanaal bracht de score daarna nog naar 1-8.

Iedereen speelde vandaag zeer gretig maar het mocht vandaag niet baten. Volgende week zorgen dat de verdediging er goed staat en hopen op een mooie pot met misschien een overwinning.

Heb genoten op deze warme zaterdag morgen.

-------------------------------------

Zaterdag 31-10-2015 SJS F1 - MOVV F1

Vandaag gingen we vroeg opstap richting Stadskanaal. Na een half uurtje rijden en vele rontonde's kwamen we aan bij het sportpark aan de Julianastraat. Een mooi complex. We speelden vandaag op kunstgras. Ideaal want je wordt er niet zo vies op maar zeer zwaar om op te voetballen en als je valt of glijdt dan heb je gelijk de knieen kapot. Stijn heeft het twee keer onder vonden. De tegenstander haakte hem twee keer dus de knieen rauw.

We speelden vandaag met 6 veldspelers en een keepster. Je kon merken aan MOVV dat ze iemand misten op het middenveld. En het voetbalde zwaar. Ook misten ze de scherpte en gretigheid. De jongens en meiden hadden geen kans hier. De wedstrijd werd dan ook verloren met 9 nul. Helaas !! Maar de koppies bleven omhoog. Volgende week nieuwe kansen.

------------------------------------- 

Zaterdag 17-10-2015 MOVV F1 - BNC F1

Vandaag een wedstrijd tegen de nummer 2 uit deze competitie. De coach was al een paar dagen gestrest. Waarom? Onze jongens en meiden hebben al zo vaak laten zien hoe je hoort te voetballen. Dus dat deden ze ook vandaag. De aftrap was om 09.00 uur en Adam van Dijk was de scheidsrechter. Wat een mooie pot voetbal heb ik gezien. Zeer aan elkaar gewaagd. De openingstreffer kwam van BNC na een minuut of 9. Door prima spel van MOVV en prachtige reddingen van de keepster kwamen ze in de 11de minuut op 1-1. Harde strijd was het soms. Maar fair voetbal. Vandaag deed ook Thijmen Stel mee. Speler van de F2. Heb gezien dat hij totaal niet bang is en ook prima heeft mee gevoetbald. Tegen het eind van de eerste helft wist BNC nog te scoren 1-2. Geloof dat MOVV niet met een achterstand de kleedkamer in wou want van af de aftrap was het in een lijn naar het doel van BNC, 2-2. Pauze. Thijmen had een smile van oor tot oor. Hij vond het wel leuk. Na de pauze kwam MOVV vrij snel op 3-2. Spannend zeg. Billen knijpen. Zorgen dat de boel achter dicht bleef maar vlak voor tijd lukte het dat NBC nog scoorde. Emma kon in eerste instantie de bal weren maar had hem niet onder controle. Zo kon BNC gelijk maken. Geeft niet. Iedereen is zeer tevreden met een gelijkspel. MOVV heeft een punt gewonnen. BNC laat 2 liggen.
Trots.

-------------------------------------

Zaterdag 10-10-2015 MOVV F1 - HS88 F3G

Op deze zaterdag leek het wel beetje op een familie dag voor Sven weber. De aanvang van de wedstrijd was om 09.00 uur op veld 2. In het veld stond Sven W. met aanvoerders band om bij de aftrap de hand te schudden van de scheidsrechter, zijn oom Gerard. Langs de lijn stonden zijn moeder, zusje, opa en tante en zijn neefje. Zijn dag kon niet meer stuk denk ik. De wedstrijd liep lekker. Ze voetbalden mooi over en iedereen was weer super gemotiveerd. Mike was ook weer op dreef en wist ook nu weer te scoren. Oma keek trots toe. En mama werd ingelicht via whatsapp. Ook Reinier was flink geprikkelt. Zijn vader had hem schijnbaar iets belooft. Wat weten we niet. Misschien komen we er nog achter. Als klap op de vuurpijl scoorde ook Sven weber nog. Wat een feest. De wedstrijd werd gewonnen met 5-0.

-------------------------------------

Zaterdag 03 oktober 2015         Wildervank F4 - MOVV F1

Vandaag gingen we richting Wildervank. Vertrektijd om 11.00 uur. Iedereen was op tijd bij camping de Bouwte. Alle 11 waren ze weer present. In de beker wedstrijden hebben we ook tegen Wildervank gespeeld en die werd gewonnen dus leek het de kids eigenlijk een eitje vandaag. Aangekomen in Wildervank op zoek naar een parkeerplek. Parkeren is voor sommige met een klein autootje moeilijk, ze nemen gewoon twee plekken in beslag. Onze komst werd al vermeld bij het kassa hokje ( zie foto) Op naar de kleedkamer, omkleden, plassen en naar veld 5B. Er werd een flinke warming up gedaan. Na ons idee waren ze al moe voordat de wedstrijd uberhaupt was begonnen. We hadden een echte scheids vandaag en deze floot om 12.00 voor de aftrap. In het begin ging het moeizaam. Veel op elkaar en ballen die niet altijd goed bij de ploeggenootjes aan kwamen. Snel volgde dan ook een tegen goal. Oeps dat viel even tegen. Verstand erbij en blijven knokken. Er werd hard gespeeld,de scheidsrechter was streng en de zijlijn was ook nadrukkelijk aanwezig. Na een minuut of zes volgde de verlossing 1-1. Emma moest flink opletten, de keeper van de tegenpartij kon flink uittrappen. De ballen konden zo over haar heen stuiteren. Maar ze had er ook weer flinke reddingen. Na de 1-1 werd er zeer goed gevoetbald en werd er prima overgespeeld. En ja het kon niet uitblijven, door prima overspel van Stijn, Sven W. en uiteindelijk Mike werd de 1-2 gescoord. En jawel Mike maakte zijn eerste goal en wat was hij blij. Zo hoort voetbal met z'n allen. Pauze. Mike heeft zijn glimlach niet meer van het gezicht gehad. Zo moet voetbal zei Mike en ik geloof dat hij vast besloten is om nog een goal te maken. Top Mike. Na de ranja,koekje,thee,koffie,gehaktballen weer richting veld 5B. Karina broed de eieren uit wat het schijnt dat als Karina niet oplet het goed gaat met F1. Aftrap, nog even weer de scherpte zoeken en opletten. Na een minuut of drie volgde weer een tegentreffer. Het is nu 2-2. Wat een spanning zeg, Er werd nog een aantal keer op de tegenstander doel geschoten maar dat mocht niet baten. Ook Emma moest soms nog flink aan de bak. Langs de zijlijn was de spanning te snijden. Karina doet live verslag. Echt vlak voor het einde kwam dan toch de verlossing 2-3. Wat een blijdschap zeg. Iedereen was een beetje in de war. Hebben we gewonnen? Het is toch gelijkspel? Nee jongens en meiden er is weer super gestreden, alle 11 waren ze top. Bloeddruk weer veel te hoog maar deze is weer in de pocket.

------------------------------------- 

Zaterdag 26 September MOVV F1 - Noordster F1

Vandaag kwamen de tegenstanders uit Oude Pekela. Tegen dit team hadden ze ook al gevoetbald in de beker competitie. Deze werd toen glansrijk verloren. Maar vandaag een nieuwe dag dus ook weer nieuwe kansen.

Alle elf waren ze weer aanwezig. Lieke vierde haar verjaardag en mocht ook nog aanvoerder zijn. Wat wil je nog meer. De aftrap was om 09.00 uur. Ze gingen mooi gelijk op en er werd goed gestreden om de bal te veroveren. Als snel liet onze verdediging even de scherpte verslappen en Emma moest een paar prachtige reddingen verrichten. Echter de derde kans van Noordster was raak. Al snel viel de gelijkmaker. Er werd hard gestreden maar ze kwamen er niet door. Noordster lukte dit wel en scoorden zo hun tweede. Niet heel veel later kwam de gelijkmaker. Echter zette Noordster door en vielen er achterin gaten. Voor de rust was het volgens mij 2-4. Na de pauze werd er goed gevoetbald al kwamen ze van MOVV er niet door terwijl de tegenstanders met goed overspel dat wel lukte. Ze passeerden onze laatste mannen/vrouwen wel en stonden alleen voor het doel van MOVV. Einduitslag was 2-8. Ondertussen hebben we nog een cursus betreft taal gehad en er smakelijk om kunnen lachen. Ook vroeg iemand om een rectificatie omdat zij vorige week precies op tijd was, nou vooruit gedaan en dat je 's morgens al goed wakker moet zijn blijkt ook want twee doelpunten missen en denken dat je voor staat..... Eerst maar een sterke bak koffie. Het was weer gezellig !!

-------------------------------------

Zaterdag 19 September Hoogezand F3  - MOVV F1

In alle vroegte gingen wij op stap naar Hoogezand. Vogels sliepen volgens mij nog en sommige onder ons dachten nog even 5 minuten extra te slapen. We vertrokken om 5 minuten voor 8 richting Hoogezand. De regen begeleidde ons die kant op. Aangekomen was het inmiddels droog en hebben we ook geen regen weer gehad. We konden omkleden in de achterste kleedkamer en ondanks de vroegte was er al veel activiteit bij de kinderen.  De ouders gingen naar de kantine voor een dosis caffeine en de kids begonnen aan de warming-up.

Om 08.45 uur begon de wedstrijd en Reinier was de aanvoerder, al vond hij het handje schudden naar mijn idee onzin. Ze begonnen goed en bleven veel op de helft van de tegenstander. Na een minuutje of negen viel het eerste doelpunt voor MOVV. Emma had nog een paar goede reddingen. Nog voor de pauze viel het tweede doelpunt. Kinderen naar de kleedkamer en de ouders aan de koffie in de kantine. De tweede helft was al weer begonnen toen wij weer aan kwamen lopen. Ze hebben ook geen zitkont. Al snel vielen doelpunt 3,4,5 en 6. Prima overspel gezien, tikkie takkie zoals Klaas dat noemt. Ook prima afstandschoten gezien alleen belandden ze beide keren op de paal. Jammer maar goed geprobeerd. Na het eindsignaal werden er nog penalty's genomen en de handen geschud.

Nu lekker douchen maar de kleedkamer was  bezet. Spullen pakken en in een lege kleedkamer gedoucht. Een luid gegier maakte duidelijk dat de douches niet al te warm was. Lieke bedacht maar lekker thuis in bad te gaan. Gelijk had ze. Een prima voetbal ochtend was het weer. Wederom genoten.

-------------------------------------

Zaterdag 12 September 2015  MOVV F1- Scheemda  SC F2

Het was weer zover. De eerste competitie wedstrijd van het najaarsseizoen stond op punt van beginnen. Om even over 9.00 uur floot de scheidsrechter af nadat hij nog snel een bal had opgehaald. Want daar draait ten slotte alles om. De bal. Ze gingen gelijk op. De bal ging zowel richting het doel van MOVV als naar het doel van Scheemda. Vrij vlot volgde er een doelpunt van Scheemda, de verdedigers van MOVV waren nog een beetje aan het dagdromen. Harrie liet even van zich horen en iedereen werd weer op de juiste plek neer gezet. Snel volgde de gelijkmaker. Voor rust was het bij mijn weten twee-twee.  In de pauze even drinken met een koekje. Ondertussen de jarige Jessica feliciteren. De tweede helft waren de MOVV-ers flink op dreef. De ene naar de andere doelpunt viel.  Wij hielden de stand niet meer bij. De jarige op haar beurt werd thuis op de hoogte gebracht van elke doelpunt  die er viel door haar appende man !! Dus onze telefoons gingen ook continu af. En bleven wij als toeschouwers ook op de hoogte. Handig !! De teller stond na twee keer 20 minuten voetballen op 13-2. Na het nemen van de penalty's handen schudden en lekker warm douchen. Heb weer genoten.

-------------------------------------

Kampweekend D1


Vrijdagmiddag was het zover. Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van de pas aangekochte legertent. Dit alles mogelijk gemaakt door onze stamppot actie van afgelopen winter. Namens MOVV bedankt voor de bijdragen. Samen met Roy en Vincent reden we naar Camping de Fruithof in Klijndijk alwaar we hartelijk werden ontvangen. Ze hadden een mooie plek voor ons gereserveerd gelijk achter het pannaveld . Het was even puzzelen maar na ongeveer een uur hadden we de klus geklaard en keerden we tevreden terug naar Midwolda.Tegen half zeven was iedereen er klaar voor om (voor ons) wederom naar Klijndijk te vertrekken. Het was duidelijk te merken dat iedereen er zin had. Alleen hoe moesten velen van de kinderen het weekend wel niet doorkomen zonder gsm? Eenmaal aangekomen op de camping werd er prima samengewerkt om alle luchtbedden slaapzakken op hun plek te krijgen. Bij sommigen hadden we wel het idee dat er s avonds nog iemand bij kwam slapen want die hadden een tweepersoons matras meegebracht. Bij de vraag waarom kregen we als antwoord dat ze graag de ruimte hadden in bed. Na  nog even wat te hebben gevoetbald dachten we als leiders dat iedereen wel zou gaan slapen. Het was inmiddels elf uur. Tegen een uur of 1 werd het dan toch rustig. Deze kinderen hebben echter weinig slaap nodig want om 5 uur was zo ongeveer de hele tent alweer in rep en roer. Laten we het erop houden dat de nachten toch kouder waren als we dachten.Dag 2 begon dus vroeg. Maar niet getreurd Harold en Koos waren al vroeg op pad om het een en ander voor het ontbijt te regelen. Vincent en ik wilden ze net gaan halen toen ze met een big smile het terrein op kwamen rijden. Als reden werd gegeven dat ze de weg kwijt waren maar later bleek de winkel gewoon gezellig te zijn. Na de nodige hagelbuien vond het team tijd worden om toch maar even te gaan zwemmen. We hadden bijna het hele zwembad voor ons alleen wat een aantal heren(leiders) aangreep om alvast wat slaap in te halen. S middags zijn we afgereisd naar het mooi sportcomplex van de vv Angelslo alwaar we een toernooi hebben gespeeld. Het resultaat is bij mij nog een raadsel. Wel weet ik dat we blij mochten zijn met zoveel wissels. Het slaaptekort begon nu toch zijn tol te eisen. Wat wel een hoogtepunt was dat onze Alex nog even een penalty stopte. Na het toernooi zijn we teruggegaan naar de camping waar onze BBQ-kok Harold een heerlijk gerecht voor ons heeft bereidt. Tot onze verbazing was het al vrij vroeg rustig in de tent zodat de rest van de camping ook van een welverdiende rust kon genieten. De volgende morgen heeft het team nog even heerlijk gezwommen en zijn we met opvallend weinig geluid op de achterbank naar huis gegaan. En op de vraag of ze hun gsm ook hadden gemist werd er geantwoord van niet.

Tot slot wil ik langs deze weg nog even iedereen bedanken voor een geweldig gezellig kampweekend en een leuk seizoen.

Een tevreden leider.

-------------------------------------

Afsluiting seizoen D1

Op dinsdag 16-06-2015 sloten de D-ers het seizoen af op het strand. Onder een schraal zonnetje werd er in drie teams gevoetbald tussen de palen van de walvis. Diegene die rust hadden keken toe of waagden zich al voorzichtig richting het water. Of ze voetbalden met de meegekomen broertjes of zusjes op het strand.

Het was een gezellige afsluiting en iedereen vond het zeer geslaagd. Na de "training" namen vele bikkels een duik in het water.

Bedankt jongens en meiden !!

Groet Harold, Gert-Jan en Vincent.

-------------------------------------

Laatste verslag MOVV F2

Zo Zo Zo, we wisten dat je van kinderen soms grijze haren kreeg maar van deze tien weten wij het nu echt. Sommige van de ouders springen de 40 over en voelen zich na twee zeer spannende wedstrijden ineens 50 !!!

Het begon al een tijdje terug, er werden twee wedstrijden op rij verloren terwijl onze directe concurrent (waar wij dus van verloren) ze wist te winnen. Ze zaten ons op de hielen.

Op woensdag 20 mei moesten wij 's avonds aantreden bij WVV F8. Toen zij bij ons op bezoek waren werd er TE dik van hun verloren. Onze tien stonden stijf van de zenuwen toen en een aantal was de dag er voor TE laat op bed gekomen. Maar nu de return. Onze tien waren er klaar voor al kon Jorick de heen reis al wel even slapen.  Er werd 9 tegen 9 gespeeld zodat er een wissel was. WVV had beschikking over 14 kinderen. De aftrap was om 18.30 uur en of ze allemaal geprikt waren door een bij, ik weet het niet maar er werd super voetbal gespeeld. Voor de rust stonden ze met 2 nul voor. Pauze, koppie erbij want meestal slaat de vermoeidheid toe. En inderdaad, WVV brak twee keer langs de verdediging en scoorde 2x. Eigenlijk had de scheidsrechter moet fluiten maar hij had de overtredingen, hands en trekken, niet gezien. Maar ze bleven knokken. De spanning liep van beide kanten ( toeschouwers ) hoog op. Sommige uitspraken zijn niet voor herhaling vatbaar. Velen zijn op het WVV veld tien jaar ouder geworden. Maar als een duveltje uit het doosje nam Stijn op snelheid de bal over van Sven Froma en was door de verdediging heen. Stijn passeerde de keeper met een mooi schot. Het was 3-2 voor MOVV. Wat waren ze blij. Luttele seconden later floot de scheidsrechter voor het einde. Spannend zeg je, echt wel !!!!

Ja, en toen volgde de uit wedstrijd tegen HSC F5. Op naar Sappemeer.  Op papier leek het een makkie maar wat we woensdag hebben gezien en wat we hier de eerste helft zagen is echt niet met elkaar te vergelijken. Ze speelden op een kluitje, nou echt boven op elkaar. Er werd veel geduwd door de tegen partij waar niet voor werd gefloten.  Ze kwamen achter met 2 nul. Pauze, tranen vloeiden, donder speech van de coach. Ja, die van ons houden van fair voetbal spelen. Tweede helft, er werd ruimte gezocht en ja hoor ze kwamen los. Al snel werd het 2-2. Maar dat vonden ze blijkelijk niet genoeg.  Emma had nog een paar prima reddingen terwijl aan de andere kant er nog een aantal werden gescoord. Eind uitslag 2-5 gewonnen. Feest vieren want ze gingen in Midwolda patat eten en op een geweldige kar door het dorp. Ondanks dat er nog niets was beslist in de competitie vonden wij dat ze dit hadden verdient.

En toen was het wachten op onze directe concurrent want zij moesten nog twee wedstrijden voetballen. Als zij die twee zouden winnen dan zouden ze met 1 punt boven ons eindigen.

Gisteren, 26 mei, komt er ineens een berichtje binnen dat er in Winschoten gelijk is gespeeld, verbazing, ongeloof, elkaar aan kijkende en denken, ECHT WAAR !! Voetbal.nl aanslingeren, kijken, zien en lezen dat het echt ECHT WAAR is. MOVV F2 is KAMPIOEN !!!

In een mum van tijd raakt onze telefoon er van overspannen. In een paar minuten 72 appjes gekregen. Coaches die er een biertje op drinken en het dan eigenlijk nog niet kunnen geloven. Maar jongens en meiden het staat er echt.

 

MOVV F2 is KAMPIOEN!!!-------------------------------------

Zaterdag 25 April Noordster F3 - MOVV F2


Vandaag werden we verwacht in Oude Pekela. De dag begon vroeg. We vertrokken om 08.16 uur vanaf de parkeerplaats. Daar aan gekomen werden we door de leider van de tegenstander begeleid naar de kleedkamer. Zag er prima uit. De kleedkamers waren onder de tribune gebouwd. Toen alle kids waren aangekleed gingen ze aan de warming-up.
De ouders zochten eerst de kantine op voor een kop koffie of thee. Dat ze ons in Pekela altijd doen verbazen bleek ook nu wel weer deze ochtend. Om 08.45 uur liep er al iemand met een patat speciaal in zijn handen. Ja je leest het goed. Ons broodje was nog niet eens verteerd. Nou gaf 1 ouder toe ook al wel een patatje te lusten, ze hield het bij een gevulde koek !!!

Na de koffie op naar het achterste veld. Onderweg kwamen we VVS tegen. Zij speelden naast ons. Er stond ook nu weer een gure wind en het regende, dus schuilen bij de bossen.

Om 09.00 uur was de aftrap. Iedereen was weer zeer vel en er werd goed overgespeeld. Voor de rust werden er 3 doelpunten gescoord geloof ik en onze keepster had nog een paar prima reddingen.

Na de pauze volgde vrij vlot een vrij trap. Sven krulde de bal mooi in het doel. Niet veel later scoorde Stijn de 5e. MOVV kreeg een vrije trap. Deze bal werd echter gevangen door iemand van Noordster.  MOVV kreeg een penalty mee. Stefanie stond achter de bal maar de keeper kon de bal keren. Er was van MOVV niemand die daar op had gerekend. En Noordster kwam er weer uit richting Emma. Emma kon de bal tegen houden. Nog voor het einde werden er 2 doelpunten gescoord. Vlak voor het einde lukte het Noordster om nog een keer richting het doel van MOVV te komen. Alleen stond nu Mike in de weg. Hij kreeg de bal vol op het boven been. En ja dat pippert even op de koude benen maar een doelpunt werd het niet. De scheidsrechter floot daarna vrij vlot af. Geloof dat de teller op 7 nul stond. Prima voetbal waar steeds meer oog voor elkaar is !! 

Een trotse toeschouwer

------------------------------------- 

Zaterdag 18 April 2015 MOVV F2 - Heiligerlee F2G 

Een mooie dag om te gaan voetballen. Het zonnetje scheen en er stond na genoeg geen wind. Heiligerlee hebben we al een keer eerder ontmoet dus zijn we eigenlijk op de helft van de competitie.

Adolf Mein floot om 9.00 uur voor de aftrap. MOVV nam direct het voortouw. Ook nu moest er eerst worden warm gedraaid want er werden een paar kansen voor open doel gemist. De derde kans was raak. Met links schoot Stijn de bal in het doel. Enige tijd later scoorden ze de 2e en het 3e doelpunt dit door prima uittrappen van de doelvrouw Emma. Af en toe lukte het Heiligerlee om door te breken en moesten de verdedigers volle bak. Heiligerlee scoorde met een mooie schot. En dat smaakte naar meer. Al gauw scoorden ze nog 1. Spannend dus. Net voor de rust scoorde Stijn zijn vierde doelpunt. Met een 4-2 voorsprong gingen ze rusten.  

MOVV maakte het de tweede helft wel spannend. De vermoeidheid sloeg toe en het scoren ging lastig. Met een prima voorzet (gebeurt niet zo vaak) van Stijn kon Sven F. bijna scoren. Geloof dat hij niet op de bal had gerekend. Emma keek de tweede helft  in de volle zon echter bij een corner voor Heiligerlee leek het of alle MOVV-ers last hadden van de felle zon. Heiligerlee scoorden hun derde doelpunt. Even alle neuzen de goede kant op en volle bak voetballen voor de winst. De aftrap was voor MOVV en Stijn scoorde zijn vijfde doelpunt. Niet veel later scoorden de gasten hun vierde doelpunt. Het werd nu wel erg spannend. Gelukkig dat Adolf niet veel later floot voor het einde. Gelukkig gewonnen maar moeizaam. Iedereen deed weer super goed zijn best. En doordat iedereen tot zijn uiterste ging werd deze wedstrijd gewonnen.

Een trotse toeschouwer

-------------------------------------

Zaterdag  04-04-2015 MOVV F2 - HSC F5

Vandaag moest er gevoetbald worden tegen de nummer 2 van de competitie. Het zou een echte krachtsmeting worden. De beide teams waren, op papier, aan elkaar gewaagd.

Om 9 uur klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Hans. Iedereen stond op scherp en er werd over en weer flink gestreden om de bal. De spitsen kwamen er bijna niet door en de keepers werden nog niet echt getest. Vlak voor de rust lukte het, na al een 2 tal kansen te hebben gemist, om te scoren. Het was 1-0 voor MOVV. Reinier had met zijn snelle loop actie nog een prima redding bij het doel van MOVV. Spannend was het tot er voor rust werd gefloten. De ouders aan de kant hadden de zenuwen want in de tweede helft begint vaak de vermoeidheid toe te slaan. HSC had echter nog 3 wissel spelers waar MOVV er maar 1 had !!

Na de ranja en een koekje begon de tweede helft. De leiders hadden de volle vertrouwen in de kids en zij zelf blijkbaar ook. Scheidsrechter Hans floot om te beginnen en Stijn liep in 1 lijn naar het doel van HSC, 2-0. HSC stond nog niet op scherp. MOVV wel !! Zo, er viel een lichte geruststelling over de ouders. MOVV was schijnbaar nog niet klaar met een 2 nul. Al snel vielen er nog een 4 tal doelpunten. Sven en Stijn maakten er 6 nul van en verdeelden de doelpunten. Iedereen, stuk voor stuk, vochten ze voor elkaar en maakten ze er een prachtige strijd van.

MOVV F2 staat nu boven aan met de volle 12 punten. Ze hebben in totaal 17 doelpunten gescoord in 4 wedstrijden en Emma heeft er maar 2 door gelaten.

Super gedaan en hopen dat ze dit kunnen vasthouden. Ik heb genoten.

Een trotse toeschouwer

------------------------------------- 

Zaterdag 28 maart WVV F7 - MOVV F2

Het zonnetje scheen vanochtend. Die hadden we de dag ervoor niet gezien, toen regende het de hele dag. Ondanks de vele regen waren de velden goed.

Om half 11 vertrokken vanaf de MOVV velden richting Winschoten. Daar aangekomen bleken alle parkeerplaatsen overbezet. In de sporthal was ook een en ander gaande. Uiteindelijk hebben we de auto geparkeerd aan de Parklaan nabij het Rozenpaviljoen. Na een gezellige wandeling, uitkijkend voor de hondenpoep, kwamen we bij de velden van WVV.

Omkleden, de warming-up en om 10.20 uur aan de aftrap. Aanvoerder de hand schudden en beginnen maar. De toeschouwers stonden nog niet geheel klaar of er werd al gescoord door MOVV. Korte tijd later, na een groot aantal WVV-ers te hebben omzeild, volgende de 2-0. Reinier maakte nog een schitterende redding bij het doel. Emma liet de bal glippen maar Reinier voorkwam een tegen doelpunt, super verdedigd.

Rust, gauw naar de kleedruimte. Was even lopen maar alles beter dan op het veld blijven. Er stond daar namelijk een gure wind. De mama's en papa's en andere MOVV toeschouwers gingen aan de koffie. Aangezien de F2 geen zitkont heeft, was het spelletje al weer begonnen toen de koffie nog niet op was. We hadden niets gemist. Bij terugkomst op het achterste veld was het nog steeds 2-0.

Na een paar kansen van MOVV en een paar reddingen van de keepster duurde het tot vlak voor tijd dat de verlossende 3-0 kwam. Lieke was nog bijna bij het doel om de 4-0 te maken maar maaide over de bal en hield hem goed klem tussen haar beide benen. De tegenstander kon er zo niet bij. Dat was een teken voor de scheids om af te fluiten.

Na de penalty's te hebben genomen, lekker warm douchen en snoepjes mee begon onze wandeling weer door het Rosarium richting de auto.

Ze hebben stuk voor stuk super gevoetbald. Ik heb weer genoten.

Een trotse toeschouwer.

------------------------------------- 

Zaterdag 14-03-2015 MOVV F2 -  Noordster F3 

Op de frisse ochtend werden wij om om 08.30 uur verwacht op het MOVV terrein. De thermo kleding kon wel weer aan al waren er ook een aantal met blote benen.

Om 09.00 uur ging de wedstrijd van start. Een leuke partij om te zien. MOVV was veel op de helft van de tegenstander en als ze er doorkwamen stond de verdediging goed op gesteld. Dus de keepster had weinig te doen.Na een minuut of tien werd er gescoord. De tegenstander schoot de bal met een mooi schot in zijn eigen doel. 1-0. Even later viel er met een mooie aanval de 2-0. Voor de rust scoorde de jarige Sven de 3-0.

Pauze, op naar de warme kleedkamer. Iedereen was toch wel koud geworden.

Na de pauze gingen ze weer volle bak. Noordster kwam er wel vaker uit maar wist niet te scoren. Halverwege de tweede helft kwamen er nog een aantal kansen voor MOVV. Deze werden echter gemist. Vlak voor tijd lukte het om toch nog 1x te scoren. Eind uitslag is 4-0 geworden. Na de penalty's te hebben genomen werd er gauw richting een warme kleedkamer gerent.

Na het douchen en omkleden werd er in de kantine nog op chips getrakteerd door Sven F. Hij is 8 jaar geworden. Harrie is ook bijna jarig en heeft de kinderen op drinken getrakteerd.Iedereen was blij, chips,drinken en een overwinning. Wat wil je nog meer...... 

Een trotse toeschouwer.

-------------------------------------
 

Zaterdag 07 Maart 2015 Heiligerlee F2G-MOVV F2

We mogen weer. Eindelijk weer buiten voetballen. We beginnen de competitie in Heiligerlee. We worden daar om 11.00 uur verwacht.

We verzamelen ons bij het voetbalveld en gaan dan met z'n allen, 10 in totaal, op pad. Het belooft een heerlijke voorjaarsdag te worden maar het blijkt s'morgens nog aan de frisse kant dus de thermokleding ging nog aan. Na een balletje te hebben ingetrapt begon de wedstrijd om 11.00 uur. Wij hadden 1 wissel dus konden zo nu en dan even uitrusten.

We gingen gelijk op. Het was leuk om te zien dat het nu geen een richtingsverkeer was. Iedereen kwam nu aan voetballen toe. Na een minuut of tien viel het eerste doelpunt. Jeetje, dat was lang geleden dat ze een keer op voorsprong kwamen. Al snel volgden voor rust doelpunt nummer 2 en 3. Iedereen ging met een BIG smile naar de kleedkamer. Een koekje en wat ranja en waarschijnlijk twee trotse coaches.De tweede helft verliep iets minder soepel en al gauw viel er een tegen goal. Het was ook zo'n drukte voor het doel dat kon ook niet goed gaan. Toch kwam MOVV er al snel weer spelende uit en werd het 4e doelpunt gescoort. Je kon zien dat de vermoeidheid toe begon te slaan en MOVV zakte in. Het werd nog spannend want Heiligerlee scoorde nog een keer. Heiligerlee kreeg vlak voor het einde nog een vrije trap. Het was een geweldig schot maar belande op de lat. Met een wake-up call van de coach werd deze wedstrijd wel tot een goed einde gebracht. De einduitslag is 2-4 geworden.

Een prima start van de competitie. Ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen maar deze is alvast in de pocket.

Een trotse toeschouwer.

-------------------------------------
 
Dinsdag 17 februari 2015 Laatste training in de zaal voor de F-pupillen

Bovenstaande datum was alweer de laatste training in de zaal voor de F-pupillen.  Om het weer een bijzondere afsluiting te laten zijn mocht iedereen weer verkleed komen trainen. Velen gaven hier gehoor aan en de opkomst met 16 kinderen was zeer groot.

De leiders van de F-ers, (Harrie was afwezig ivm werk),  Bart, de jarige Ronald en onderstaande waren ook verkleedt en hebben met de kinderen, nadat eerst een groepsfoto is gemaakt, groot partij gespeeld. Na een uurtje zweten was er na afloop in de kantine van de sporthal een beker ranja met een kroket of frikandel. 

Zaterdag de 21ste is de laatste zaalwedstrijd hierna kunnen we de pijlen weer richten op het veld. Velen hebben hier alweer veel zin en kunnen niet wachten om weer op het gras te mogen voetballen.

Als "gelegenheids"  trainer van de F-ers heb ik zeer genoten. Ik wens jullie veel succes en plezier op het veld. 

Vincent